Kako se Nokia vratila u društvo najboljih

Nokia je brend koji je na tržištu doživljavao i uspone i padove, ali nikad niko nije mogao osporiti njegov kvalitet. Svakako da nema čovjeka na svijetu koji nije čuo za model 3310, a upravo se on nedavno vratio na tržište u velikom stilu. Nova verzija telefona došla je nešto modernijem izdanju, uz pregršt novih nadogradnji i oduševila milione ljudi širom svijeta, koji su se prisjetili svog omiljenog ili prvog telefona.

Nokia je se osim povratkom legendarnog modela, predstavila i modelom Nokia 108 Dual SIM, još jednu nostalgična verzija modela 110, koji drži titulu najprodavanijeg telefona na svijetu svih vremena.

Sada, nakon dugogodišnje pauze u tehnološkim inovacijama, vraćaju se na tržište, te su tako osim klasičnih modela predstavili i smartfone Nokia 3, Nokia 5 i Nokia 6 koje pokreće Android operativni sistem. Cijene su nešto što bi moglo još više privući potencijalne kupce, a upravo je to jedan od načina da konkurišu proizvođačima iz Kine.

Model Nokia 5 odlikuje kućište u potpunosti izrađeno od aluminijuma, čime je postignut visok stepen elegancije i robusnosti.

Kako je za sada poznato, model Nokia 6 je jedan od najpouzdanijih pametnih telefona u istoriji i odlikuje ga odličan kvalitet izrade. U prilog tome govori i činjenica da je taj model u Kini rasprodat za 23 sekunde, a na listi čekanja je bilo registrovano više od milion ljudi.

Kompanija se priprema da uskoro predstavi i najjači model, flegšip Nokia 9, koji će prema dosadašnjim glasinama ispod “haube” posjedovati trenutno najjači hardver na svijetu i vrhunsku kameru.

Osnovni cilj kompanije je da se ovim modelom na tržištu izbori sa vodećim modelima, što bi mogla postati realna zamisao sudeći po komentarima i kvalitetu modela.

Izvor: mtel.ba