Sub04292017

Last updateSub, 29 Tra 2017 10pm

 

"Meč za Afriku 3", humanitarni meč između Federera i Marija

Maestro iz Bazela, Rodžer Federer i najbolji teniser svijeta, Endi Mari, odigraće večeras u Cirihu dobrotvorni teniski meč, pod pokroviteljstvom Federer fondacije, uz direktan prenos na Eurosportu 1 od 20:30. Rodžer Federer i Endi Mari sastaće se večeras na terenu Halen stadiona u Cirihu.

"Meč za Afriku 3" je treći događaj u organizaciji Federer fondacije, koji je bio planiran za kraj novembra prošle godine.

Protivnik Rodžera Federera biće trostruki Gren slem šampion i dvostruki osvajač zlatnih olimpijskih medalja, Britanac Endi Mari.

"Prezadovoljan sam što je Endi, jedan od najboljih tenisera svijeta, bez oklijevanja pristao da dođe u Cirih i pomogne u prikupljanju sredstava za moju fondaciju. Ipak, srećniji sam zbog prilike da konačno ovog projleća zaigram pred svojim navijačima", rekao je Federer.

Kompletan prihod biće uplaćen Fondaciji Rodžera Federera, koja materijalno pomaže djecu koja žive u siromaštvu, kako bi razvijali svoje talente i iskoristili sav potencijal koji imaju.

Podršku fondacije imaju i edukativni projekti u sedam zemalja u južnoj Africi, kao i u Švajcarskoj. Trenutno, u programu fondacije nalazi se 275.000 djece.

Izvor: eurosport.rs

Share this post