Čet05252017

Last updateČet, 25 Svi 2017 9am

 

Jusko: Cilj nam je da u januaru 2018. ugasimo analogni signal u BiH

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko je u intervjuu za Fenu, govoreći o realiziranim aktivnostima u proteklom periodu, kazao da je, prije svega, usvojena Okvirna transportna strategija BiH bez koje u naredne dvije godine ne bi mogli aplicirati niti za jedan euro iz Evropske unije, kad je u pitanju transportna infrastruktura.

Opširnije:Jusko: Cilj nam je da u januaru 2018. ugasimo analogni signal u BiH

Digitalni signal u cijeloj BiH do kraja naredne godine

Generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Predrag Kovač izjavio je danas u Sarajevu da bi cijela BiH, kada je riječ o multipleksu A, mogla biti pokrivena digitalnim signalom do kraja naredne godine.

Opširnije:Digitalni signal u cijeloj BiH do kraja naredne godine

BHRT: Građani moraju zamijeniti stare i dotrajale televizore

Ranije je najavljeno da testno emitiranje digitalnog signala u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o javnim emiterima, počinje 29. septembra, a sada Vijeće ministara BiH treba donijeti odluku o ulasku komercijalnih TV kuća u digitalni sistem.

Opširnije:BHRT: Građani moraju zamijeniti stare i dotrajale televizore

Odgođeno puštanje testnog digitalnog signala do polovine oktobra

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH je, u saradnji sa tri javna emitera, najavilo za 29.9. puštanje testnog digitalnog signala za područja Sarajeva, Banjaluke i Mostara, ali je na prijedlog Radiotelevizije Republike Srpske /RTRS/ testno puštanje digitalnog signala odgođeno za prvu polovinu oktobra.

Opširnije:Odgođeno puštanje testnog digitalnog signala do polovine oktobra

Emitiranje digitalnog TV signala u BiH počinje 29. septembra

Emitiranje digitalnog TV signala u BiH počet će zvanično 29. septembra 2016. godine, rekao je ministar za promet i komunikacije BiH Ismir Jusko.

Opširnije:Emitiranje digitalnog TV signala u BiH počinje 29. septembra